Followers

Sunday, November 22, 2009

sahabatku..

Assalamualaikum pd sudi yang dok singgah ke teratak ananieh..

jap2 nk gune ana2 lah..sopan skit....hurm...baru pas habes solat subuh(alhamdulillah tunai 1 kewajipan ana utk hari nieh..ade lagi 4 lagi)

ana baru habes bace blog sahabat baik ana punya blog...dear diary...hurm..haha!! tetibe je dierk rajen nk wat pasal kawan die nieh yang dah makin reggang ngn dierk..(walau den yang suroh)hehe

this is my turn 2 luahkan ape perasaan@filling aq pasal korg...and perubahan yang ana nk pada diri korg yang sememangnya ana mengharapkan...x kan la perubahan yang Allah beri nieh pada ana korg x mo rase kemanisan iman?? manis towh..kalah madu tau x??Alhamdulillah...secara jujur boleh ana katakan ana banyak berubah..ana dulu lain dan ana sekarang mmg totaly laen sgt..yang laen 2 mesti nk tau kan ape yang laen..


nurkilan nieh ana karang khas buat sahabat ana...mungkin korg x ley time perubahan pada diri ana..ingat semua nieh kuasaNya...kita x mampu nk ubahnya...dan Alhamdulillah..ana suka pd diri ana..


Aku dulu dan Kini....
aku dulu..tidak mengenal erti cinta sebenar
aku kini..merasa indah mempunyai cinta sebenar

aku dulu..sebuk mencari cinta duniawi
aku kini..sebuk mencari cinta hakiki

aku dulu..tidak mengerti halal dan haram
aku kini..ingin cuba membeza halal dan haram
aku dulu..hina dan keji
aku kini..mencari penyuci hati
aku dulu..pahala dosa apa mengerti
aku kini..memilih yang hakiki..
aku dulu..mempunyai hati yang gelap

aku kini..disuluh cahaya keimanan pada yang gelap
aku dulu..aku dahulu
aku kini..aku kini
dengan izinNya..aku begini

dengan izinNya..aku dahulu
Hidupku berubah bukan kerna iluvislamku
Hidupku berubah bukan kerna sekolah baruku
tapi..
Hidupku berubah kerana dengan IzinNya bukan aku..
Aku bersyukur kerana dengan IzinNya aku berubah..
dan aku berharap kamu gembira dengan perubahanku
kerana ini terbaik untukku..dan terbaik untukmu..

nurkilan dariku..untuk dirimu....


ana nk mulakan dengan Mira..

-mira ana mengaku ye..dulu antilah yang rapat ngn ana..and ade pe2 masalah ana bgtau anti and anti bg tau ana...huhu..mmg rpt r..but 2 semua dulu...skrg dah laen dah....huuhuu...

-wan nk sgt anti istiqamah dalam permakaian tudung..huhu..jawapan yang selalu diberi "x ready lagi"(dah basi lah mira oi)
-buat pe la nk ikowt org..be your self..islam is our!! jangan kerna nila setitik rosak susu sebelanga..

-dosa wanita akan ditanggung ibu bapanya selagi tanggungjawab ibu bapa x d lepaskan pada suami kamu..huhu..anti baru 16 and nk masuk 17..kahwin..lame lagi bhai!!
-fikirlah sume 2..korg pakai tudung dgn cara betul...orang yang beriman kat luar sane pandang korg tinggi tau x?disisi Allah??? fikirlah sendiri...
-sayang mak ayah?? laksanakan tugas anda...

-i will wait perubahan yang anti akan kecapi..ana akan sokong anti di belakang..!! ramai lagi sahabat laen nk tgok perubahan ana...
-perubahan ni bkn utk ana..but dunia akhirat anti...fikirkan masa panjang..jangan fikir skrg..syaitang mengaburi minda kita...



ana nk cite pasal hafeez plak..

-macam mira ana mmg baik ngn enta..ana syg ukhuwah yang terjalin antara kita dahulu..but tu semua dulu...ana masih anggap enta sahabat ana...and birthday anta nk dekatkan..biar ana jd org pertama wish kat enta..."selamat hari lahir yang ke 17...moga Allah SWT merahmati kamu dunia dan akhirat"

-ana skrg dah x rapat ngn enta..dulu ana slalu berkepit je ngn enta..ke mana je x sah x nampak hidong 2 nieh...but skrg dah de org take over my part..yeah..thankz hariz..-hariz anta jage la hafeez nieh baik2 yerk...
-hafeez...ana tau mybe anta x berapa bekenan ngn perubahan ana..but enta kene
terima kalau enta rasa ana nieh kawan enta... just..jgn lalai sgt dgn kemewahan dunia nieh...syaitan always want we go to their sweet home "neraka" jadi..mantapkan lah iman anda....
-pergaulan lelaki perempuan kita dah belajarkan..ana tau enta tau...jadi jage la pergaulan enta..sesungguhnya syaitan 2 x pernah berhenti menjemput bagi kad undangan ke neraka mereka..

-laki nasihat die sng skit..perempuan nieh susah..hurm..ana bkn ustaz pown nk berkelayakan berceramah...but itu tanggungjawab ana utk laksanakan amar makruf nahi mungkar..


- 2 je lah ana rasa nk membebelkan pagieh2 nieh..ana doakan perubahan kamu sekalian..and ana x mo manisnya iman ini ana sorg je yang rasa...biar kalian dapat merasakan indahnya diri dgn iman di hati..inssyaAllah..






IKHLAS DARI ANA...MUHAMMAD SYAZWAN SUHAIMI







1 comment:

  1. wann .
    hee
    ap kte kau tuka pic aku tuu???
    y len r
    pki tudung gk lahh
    haihh pic tuu buruk ah wann

    mcehh wan
    cdeh aku bce bout hafeez tuu
    sumpa aku sbakk !:(
    wan , aku doa kan hbgn korg baek like dlu2 okayy..
    ameenn :)

    hee .psl tdg .siot kau ckp ta ready lagii tuu
    ble mse aku ckp cmtu?
    hehe :P
    wan ,troskan berdoa untk aku ya :)

    SAYANGGG WAN !
    BFF <3

    ReplyDelete

Havoc Post!!!

My Emotion (Apabila Saya..)

Apabila Saya Mengharapkan sesuatu.. MyEm0.Com Apabila Saya Menyelesaikan Sesuatu Kerja.. MyEm0.Com Apabila Saya Menanamkan Azam Dalam Diri.. MyEm0.Com Apabila Saya Berasa Hairan.. MyEm0.Com Apabila Saya Nampak Sinar Harapan.. MyEm0.Com Apabila Saya Marah.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa Bersalah.. MyEm0.Com Apabila Saya Sedih.. MyEm0.Com Apabila Saya Terkejut.. MyEm0.Com Apabila Saya Selsema.. MyEm0.Com Apabila Saya Merasa Segan.. MyEm0.Com Apabila Saya Kecewa.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa X tau.. MyEm0.Com Apabila Saya Dipaksa Gelak.. MyEm0.Com