Followers

Sunday, June 13, 2010

Ayuh bangun!!

kadang kala...kita ibarat merelakan kemungkaran yang berlaku di hadapan mata.. tanpa sebarang tindakkan untuk mencegahnya. Akan tetapi ada kalanya perasaan sebersalah tetap menghinggap di sanubari.. Iman menteriak kesakitan melihat kemungkaran di hadapan mata sendiri. Akan tetapi mulut bisu membekukan diri tanpa sebarang kata. Adakah iman kita tidak teguh lagi..? membiarkan kemungkaran menguasai penjara dunia ini? sampai bila? sampai bila..?

Ada kalanya perasaan menjadi tonggak utama dalam menyekat kebenaran yang ingin diluahkan.. perasaan sebersalah yang dibisikkan syaitan menusuk di jiwa sanubari seorang mukmin. Akan tetapi sebesar manalah perasaan sebersalah itu dibandingkan perasaan sebersalah kita pada Yang Maha Pencipta? adakah sudah hilang dilam kamus diri perasaan gentar dan takut pada Yang Maha Berkuasa? Bangkitlah wahai muslimin dan muslimat sekalian.. Jangan biarkan bumi yang suci ini dihujani najis kemaksiatan. Tanggungjawab kita sebagai khalifah di atas muka bumi tidak pernah akan selesai sehingga kita melepasi titian as-sirrat kelak.

Jangan hanya kerana ini, kita terjatuh ke lembah neraka yang hina itu. Bangkit lah wahai muslimin dan muslimatek sekalian.. Tidakkah engkau mengerti dengan ujian yang telah Allah SWT turunkan kepada kaum terdahulu.. ataupun perasaan takut telah lesap dek sanubari durjana itu? tidak perlu kita melihat kaum terdahulu..sudah cukup kita melihat ujian yang telah diberikan kepada kita pada alaf ini. Tsunami di acheh, padang di endonesia, pertelagahan di thailand, rusuhan di kahmir, dan lebih teruk penindasan keatas bumi Gaza di palestine...

bangunlah dari igauan mimpi indah..bangkitlah wahai muslimin muslimat..jangan hanya perkara yang mudah bala Allah SWT datang tanpa diundang..

luahan hati ikhlas:
Syazeone
p/s: utk rnungan bersama

No comments:

Post a Comment

Havoc Post!!!

My Emotion (Apabila Saya..)

Apabila Saya Mengharapkan sesuatu.. MyEm0.Com Apabila Saya Menyelesaikan Sesuatu Kerja.. MyEm0.Com Apabila Saya Menanamkan Azam Dalam Diri.. MyEm0.Com Apabila Saya Berasa Hairan.. MyEm0.Com Apabila Saya Nampak Sinar Harapan.. MyEm0.Com Apabila Saya Marah.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa Bersalah.. MyEm0.Com Apabila Saya Sedih.. MyEm0.Com Apabila Saya Terkejut.. MyEm0.Com Apabila Saya Selsema.. MyEm0.Com Apabila Saya Merasa Segan.. MyEm0.Com Apabila Saya Kecewa.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa X tau.. MyEm0.Com Apabila Saya Dipaksa Gelak.. MyEm0.Com