Followers

Tuesday, February 22, 2011

Bila Allah Menduga Kita


"Bila Allah Menduga Kita" petikan buku keluaran mustread snd bhd karya Syed Alwi Alatas banyak mengajarku erti dugaan dalam hidup..

buku nieh aku beli dengan akak aku di MPH bukit bintang..beli last2 minit sebelum kedai nk tutup..akak tanya..kau nk buku mana..cepat ambil..tanpa membuangkan masa aku terus capai buku ini bawa ke kaunter..

dalam aku cuba menghabiskan masa untuk membaca buku ni..aku banyak belajar...dan boleh dikatogerikan aku ni hamba yang x bersyukur secara tidak sedar dengan nikmatnya kerana kita ni bila ditimpa dugaan atau musibah..pasti akan merungut..

sesungguhnya itu salah satu erti berputus asa..

buku ni membuatkan aq lebih positive..

mungkin Allah ingin menyedarkan aku kembali dengan membaca buku ini..

2 comments:

 1. Buku paling best...
  Ingat!!!! kita diuji setiap saat....
  Samada dengan kesenangan atau kesusahan....
  Apa nak buat?
  Baca buku ni....hahaha....

  ReplyDelete

Havoc Post!!!

My Emotion (Apabila Saya..)

Apabila Saya Mengharapkan sesuatu.. MyEm0.Com Apabila Saya Menyelesaikan Sesuatu Kerja.. MyEm0.Com Apabila Saya Menanamkan Azam Dalam Diri.. MyEm0.Com Apabila Saya Berasa Hairan.. MyEm0.Com Apabila Saya Nampak Sinar Harapan.. MyEm0.Com Apabila Saya Marah.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa Bersalah.. MyEm0.Com Apabila Saya Sedih.. MyEm0.Com Apabila Saya Terkejut.. MyEm0.Com Apabila Saya Selsema.. MyEm0.Com Apabila Saya Merasa Segan.. MyEm0.Com Apabila Saya Kecewa.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa X tau.. MyEm0.Com Apabila Saya Dipaksa Gelak.. MyEm0.Com