Followers

Monday, March 7, 2011

aku nampak tu

Alhamudulillah...Allah permudahkan urusan aku..

aku nk share skit satu kesah nieh,

kita lepasan SPM mostly ambil keputusan nk kerje lu before masuk poli/matrik/asasi/universiti kan..

yep...aku pown ambil peluang yang sama...so seperti yang sedia maklum aku kerja sebelum nieh dekat Ogawa dengan pendapatan RM1200(Basic) and x termasuk bonos and laen2...so lepas SPM mmg kira bende nieh besar r..aq tanye mostly kawan2 aq gaji dieorg berapa..and mostly jawab dalam 600 to 800 but ade 2 sorang sahabat nieh gaji die setiap bulan just rm400 lebih je..hurm kerja susah jgak..but dapat tu...

one day, my supervisor aq ckp dekat aq...wan kalo ko nk lebih kene buat lebih, maksud supervisor aq kalo aq nk tambah gaji aq yang kiranya kalo kite dak2 lepas spm besar nieh, aq kene jual 12k baru dapat kerja...

dalam hati aq terdetik aq kerja susah2 yes! susah sgt kerja shif morning 10am to 7 pm and noon 1 to 10 pm yang x ley tahan sabtu and ahad kene full 10 to 10..mmg x dek life la beb!!

aq tau ade lg bende yang lebih senang dan dapat keuntungan bagi aq... alhamdulillah Allah nampakkan aq satu program ni...and die telah bukak minda aq...bende nieh mmg senang and the most important aq boleh bantu famly aq dalam masa terdekat..aq berazam juga so bila aq dapat tawaran masuk matrik or universiti, aq x mau guna duit famly aq and aq nk start use my own money...haha!! may Allah bless me! amin!

No comments:

Post a Comment

Havoc Post!!!

My Emotion (Apabila Saya..)

Apabila Saya Mengharapkan sesuatu.. MyEm0.Com Apabila Saya Menyelesaikan Sesuatu Kerja.. MyEm0.Com Apabila Saya Menanamkan Azam Dalam Diri.. MyEm0.Com Apabila Saya Berasa Hairan.. MyEm0.Com Apabila Saya Nampak Sinar Harapan.. MyEm0.Com Apabila Saya Marah.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa Bersalah.. MyEm0.Com Apabila Saya Sedih.. MyEm0.Com Apabila Saya Terkejut.. MyEm0.Com Apabila Saya Selsema.. MyEm0.Com Apabila Saya Merasa Segan.. MyEm0.Com Apabila Saya Kecewa.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa X tau.. MyEm0.Com Apabila Saya Dipaksa Gelak.. MyEm0.Com