Followers

Friday, April 8, 2011

Ilmu..ilmu..ilmu.....

ok....sekarang wan nk bawa module yang agak ringan..cewwah..yelah before this mcm fact jew....nk bace pown mcm bohsan jew kan..so this post berkenaan hidup saya kini yang memang lain macam!!



terus teranglah...remaja zaman sekarang terutama sama baya..pergh! mmg susah nk ajak bende baik beb! and kalo kita tetibe je ajak bende baik..mmg dieorg  pelik gilerk & look like wired to them

Tu lah...akhir zaman nieh mcm pelik sikit...buat bende baik pown ade je yang salah anggap...tah ape masalah pown x tau lah..

x kisah lah apa2 pun...yang x boleh bla..ade 1 golongan yang bila nk spend time just for good thing...pergh..alasan berjela2 beb! kalau keluar enjoy ngn kawan2.... g sana g situ...pergh....boleh je..ade je duit....nk spend time to bende baik..contoh mcm majlis ilmu, ceramah, kursus...pergh..liat mcm daging yang x rebus betul2...tambah2 tersekat kat gigi beb! sekse..

bak kata orang..hidayah milik Allah kan..x semua orang nk buat bende baik..tapi ramai yang tak nampak prihal peluang..ha nk share lah prof dr Hamka..tokoh ilmuan islam dari seberang bekenaan peluang..


“Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba……. datang tidak menentu masa…… datang disaat kita kesempitan atau kesusahan.

Nilailah peluang itu dengan secara bijaksana. Rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba.

Jangan jadikan Seribu Alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu!”

-Prof. Dr. Hamka

so bila ilmu tu jemput kita...ambil peluang...belajar..belajar..belajar...ilmu di dunia ni mmg x abis nk belajar..so...jangan sia2kan hidup anda yew!

No comments:

Post a Comment

Havoc Post!!!

My Emotion (Apabila Saya..)

Apabila Saya Mengharapkan sesuatu.. MyEm0.Com Apabila Saya Menyelesaikan Sesuatu Kerja.. MyEm0.Com Apabila Saya Menanamkan Azam Dalam Diri.. MyEm0.Com Apabila Saya Berasa Hairan.. MyEm0.Com Apabila Saya Nampak Sinar Harapan.. MyEm0.Com Apabila Saya Marah.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa Bersalah.. MyEm0.Com Apabila Saya Sedih.. MyEm0.Com Apabila Saya Terkejut.. MyEm0.Com Apabila Saya Selsema.. MyEm0.Com Apabila Saya Merasa Segan.. MyEm0.Com Apabila Saya Kecewa.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa X tau.. MyEm0.Com Apabila Saya Dipaksa Gelak.. MyEm0.Com