Followers

Tuesday, December 13, 2011

pasal K-pop nak gaduh?? What The!!!?

macam biasa rutin harian setiap pagi....check twitter dan facebooker...tengok status..
tengok satu per satu yang dipost di facebook..tertiba nk bukak front page brother nieh...bace post2 die..terbawak aku pada satu blog nieh  http://www.hazrey.com

baca entry2 yang die post...hurm nk terang lebih2...lebih baik korang baca post blog nieh dulu

--> http://www.hazrey.com/2011/12/780-salah-internet-salah-tv-salah-kawan.html
-->  http://www.hazrey.com/2011/12/779-kpop-makes-our-children-delirious.html
--> http://www.hazrey.com/2011/12/783-luahan-hati-ibu-amira-afiqah.html

x kesah la nk baca mana pun...but lau nk tau cerita bacalah

secara jujurnya setiap orang mempunyai pandangan dari sudut yang berbeza..dan semua orang berhak bersuara..okeyh..dan secara jujurnya saya pun minat sgt dgn k-pop...dan saya mempunyai MV k-pop lebih dari 100 x silap saya..dah jadi mcm pengumpul setia pulak..huhu..


tapi bagi saya...masalah ni..mcm budak2...lantak la die (si amirah) tu nk comment apa pun..yang nak memaki hamun kenapa..? setiap orang ada pandaganan masing2... yang peliknya orang lain yang dok suke lagu2 yang bukan dikatogerikan sebagai k-POP okey jew lau org lain kritik...

nieh sampai keluarkan kata2 kesat or what ever just nk bela org2 yang minat k-pop?? LOL
its look like childish.. aku pun minat k-pop jugak lah..tapi jgn la over sangat..kita nieh ada pegangan agama...dan korang sendiri tahukan hukum "TAKSUB" kepada sesuatu benda... x tau g la belajar yew...

nk suka boleh la suka..tapi bukan ditahap taksub...ada limitnya kalau suka sesuatu...
aku bukan nak bela si budak amirah tuh...tp bagi pandangan lain...yep die boleh mengatakan begitu tapi bertapis la sedikit....(tapi bg aku, aku x kesah sangat pown ape yang die post..yeah setiap orang ada pandangan masing2..so what??)


jadi kepada k-pop fans..termasuk diri yang mengepos ini... kita boleh suka terhadap sesuatu tetapi bukan ditahap over...kita ada pegangan akidah sendiri..jangan merosakkan nama islam kalau anda itu islam...
buruk kowt gadoh pasal k-pop...


banyak lagi bende yang korang boleh pertikaikan seperti serangan israil terhadap palestine..nieh gadoh pasal k-pop..LOL...x patot kowt...

so.....what ever you do..beware what will you says..so...anyways i love k-pop but i love Allah more that such of K-pop thing!!

No comments:

Post a Comment

Havoc Post!!!

My Emotion (Apabila Saya..)

Apabila Saya Mengharapkan sesuatu.. MyEm0.Com Apabila Saya Menyelesaikan Sesuatu Kerja.. MyEm0.Com Apabila Saya Menanamkan Azam Dalam Diri.. MyEm0.Com Apabila Saya Berasa Hairan.. MyEm0.Com Apabila Saya Nampak Sinar Harapan.. MyEm0.Com Apabila Saya Marah.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa Bersalah.. MyEm0.Com Apabila Saya Sedih.. MyEm0.Com Apabila Saya Terkejut.. MyEm0.Com Apabila Saya Selsema.. MyEm0.Com Apabila Saya Merasa Segan.. MyEm0.Com Apabila Saya Kecewa.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa X tau.. MyEm0.Com Apabila Saya Dipaksa Gelak.. MyEm0.Com