Followers

Wednesday, January 26, 2011

sunyi menyepi

Ya Allah..lama juga x update blog nieh...mcm2 cerita nk diceritakan..

Alhamdulillah..SPM pun dah hampir sebulan berlalu..kini wan kerja di bawah syarikat HEALTHY WORLD LIFESTYLE SDN. BHD yang mungkin korang tahu as Ogawa sebagai wellness advisor(penasihat kesihatan)

mula2 tu mahu cari kerja di times square...but mostly cakap dah penuh and then lain just nk tunggu call..pastu pergi la plaza low yat..pun x jumpa..tapi wan,azuar dan farhan still x putus asa..terus mencari sebab kami tidak mahu memegang title penganggur terhepas selepas SPM..jadi adalah lebih baik kami mencari pengalaman bekerja...so dah tak jumpa di plaza low yat pergi pula plaza sungei wang..cari2 still tak jumpa and kitaorang lepak kat tangga..bersebelahan dengan kedai ogawa...waktu tu agak penat jugaklah..sehari suntuk satu kerja tak dapat dengan conform..mostly cakap tunggu call

lalu wan pon cakap kedai ni last lah..sambil jari menunjukkan kearah kedai ogawa...lalu kitaorang pergilah...alhamdulillah dapat jugak..saya dengan azuar...yang si farhan tu die dah dapat dah di kedai lain...gaji dikedai ogawa itu alhumdulillah atas pada 1k..mungkin nilai itu kecik bg yang sudah lama bekerja..but bagi kami yang lepasan spm..besar tu...bersyukur sgt

dekat sini ada pengajaran yang bermakna yang mungkin boleh menjadikan iktibar buat semua..

bila kita melakukan sesuatu niat mesti betul dan ada tujuannya yang baik
bila lakukan sesuatu kerja perlu bersungguh2 dan yakin Allah akan bantu hambanya yang bantu dirinya sendiri
dan jangan sesekali kenal erti berputus asa dalam hidup jika kita inginkan yang terbaik....

Havoc Post!!!

My Emotion (Apabila Saya..)

Apabila Saya Mengharapkan sesuatu.. MyEm0.Com Apabila Saya Menyelesaikan Sesuatu Kerja.. MyEm0.Com Apabila Saya Menanamkan Azam Dalam Diri.. MyEm0.Com Apabila Saya Berasa Hairan.. MyEm0.Com Apabila Saya Nampak Sinar Harapan.. MyEm0.Com Apabila Saya Marah.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa Bersalah.. MyEm0.Com Apabila Saya Sedih.. MyEm0.Com Apabila Saya Terkejut.. MyEm0.Com Apabila Saya Selsema.. MyEm0.Com Apabila Saya Merasa Segan.. MyEm0.Com Apabila Saya Kecewa.. MyEm0.Com Apabila Saya Rasa X tau.. MyEm0.Com Apabila Saya Dipaksa Gelak.. MyEm0.Com